Skip to content

Maatwerk Jeugdhulp

Maatwerk en behandeling Jeugdhulp

Maatwerk en behandeling Jeugdhulp

Ieder mens verdient een veilige thuissituatie. Om concreet invulling te geven aan deze overtuiging bieden we échte aandacht in verschillende woonvormen; in een gezinshuis en in woon- en crisisgroepen. Voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen de juiste, veilige oplossing; dat is ons streven.

Foto 1Foto 2Foto 3

Behandeling op maat

Zorg de aansluit op de behoefte van de jongere

Bij XTRN begrijpen we dat iedere jongere uniek is en dat standaard jeugdzorg niet altijd de juiste oplossing biedt. Daarom bieden wij maatwerktrajecten aan die volledig zijn afgestemd op de specifieke behoeften van de jongere. Dit kan in de vorm van 1-op-1 begeleiding of behandeling binnen een van onze groepen. Ons maatwerk is gericht op jongeren die al bij XTRN verblijven, maar is ook beschikbaar voor nieuwe aanmeldingen.

Maatwerk kan vooral waardevol zijn voor jongeren die niet volledig passen binnen de gebruikelijke jeugdzorgstructuren. Voor hen kan een individueel traject, aangepast aan hun persoonlijke situatie, de sleutel zijn tot hun ontwikkeling. We werken samen met verwijzers om zorgvuldig te bekijken welke vorm van begeleiding het meest passend is, zodat we de beste ondersteuning kunnen bieden.

Verwijzers kunnen altijd contact met ons opnemen om te overleggen over een maatwerktraject. Samen denken we mee over een oplossing die aansluit bij de behoeften van de jongere en de situatie waarin zij zich bevinden. Bij XTRN zetten we ons in voor zorg op maat, met als doel de jongere optimaal te ondersteunen in hun persoonlijke groei en ontwikkeling.

We bieden ook:

Woon- en leefgroepen

Een tijdelijk verblijf in een kleinschalige woon- en leefgroep

Kamertraining

Onder begeleiding wordt er een traject gestart waarbij jongeren zelfstandig leren te wonen.

Aanvraag

Meestal worden jongeren bij ons aangemeld door verwijzers vanuit de wijkteams of de gemeente waar je woont. Heeft u vragen of wilt u meer weten over onze werkwijze of een verwijzing naar onze jeugdhulp? Neem gerust contact met ons op – wij staan klaar om samen met u en uw kind de beste weg vooruit te vinden.