Skip to content

Ambulante zorg

Ambulante Jeugd- en Gezinshulp bij XTRN

Ambulante Jeugd- en Gezinshulp bij XTRN

Bij XTRN bieden we ambulante jeugd- en gezinshulp door heel Nederland, waarbij we maatwerk leveren dat rekening houdt met de culturele achtergrond en specifieke behoeften van elk gezin. We werken samen aan de zelfredzaamheid van jongeren en gezinnen met een persoonlijke en resultaatgerichte aanpak.

Ambulante Jeugd- en Gezinshulp

Persoonlijk, Cultuursensitief en Maatwerk

Bij XTRN bieden we ambulante jeugd- en gezinshulp door heel Nederland die volledig is afgestemd op de unieke situatie van elke jongere en hun gezin. Onze begeleiding is persoonlijk, resultaatgericht en maatwerk, waarbij we altijd rekening houden met de (culturele) achtergrond en specifieke behoeften van het gezin. Zo zorgen we ervoor dat iedereen zich begrepen en gehoord voelt.

Maatwerk Jeugd- en Gezinshulp

In onze begeleiding staat het kind centraal, maar we geloven dat samenwerken met het netwerk rondom de jongere—zoals ouders, verzorgers, familie en andere belangrijke personen—essentieel is voor duurzame resultaten. Samen werken we aan het vergroten van de zelfredzaamheid van zowel de jongere als het gezin, afgestemd op ieders draagkracht en mogelijkheden.
 
We werken met een duidelijk plan waarin concrete leerdoelen worden vastgelegd. Deze doelen worden regelmatig geëvalueerd om de voortgang nauwlettend te monitoren en, waar nodig, bij te sturen. Op die manier zorgen we voor een gerichte en effectieve aanpak die aansluit bij de ontwikkeling van de jongere en de behoeften van het gezin.
 
Ambulante begeleiding van XTRN kan op verschillende momenten worden ingezet. Dit kan zijn wanneer een jongere nog thuis woont en ondersteuning nodig heeft, of als onderdeel van de afbouw van een verblijf bij XTRN of elders. In beide situaties helpen we de jongere en het gezin om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, met een focus op zelfstandigheid en zelfredzaamheid.
 
Met onze betrokkenheid en expertise werken we aan concrete doelen die passen bij de situatie en toekomst van de jongere. Samen bouwen we aan een positieve en veilige omgeving waarin de jongere kan groeien en het gezin sterker wordt

Hoe komt u bij ons terecht?

Meestal worden jongeren bij ons aangemeld door verwijzers vanuit de wijkteams of de gemeente waar je woont. Heeft u vragen of wilt u meer weten over onze werkwijze of een verwijzing naar onze jeugdhulp? Neem gerust contact met ons op – wij staan klaar om samen met u en uw kind de beste weg vooruit te vinden.