Skip to content

Voor de ouders

Jeugdhulp bij XTRN: Samen bouwen aan de toekomst van uw kind

Bij XTRN begrijpen we dat elke jongere wel eens extra ondersteuning nodig heeft. Wij bieden gespecialiseerde jeugdhulp aan jongeren tussen de 8 en 21 jaar, met als doel hen te helpen zoveel mogelijk zelfstandig te worden en hun weg te vinden in de maatschappij. We werken samen met u en uw kind op een manier die het beste aansluit bij zijn of haar situatie en behoeften.

Hoe kunnen wij uw kind ondersteunen?

Bij XTRN werken we samen met ouders om jongeren te ondersteunen met op maat gemaakte hulp, gericht op persoonlijke groei en zelfstandigheid. We bieden begeleiding thuis, wonen in een leefgroep, kamertraining en trajecten op maat, zodat uw kind de juiste hulp krijgt in een veilige omgeving.

Ambulante jeugd- en gezinsbegeleiding thuis

Als u merkt dat uw kind thuis extra begeleiding nodig heeft, kunnen wij ondersteuning bieden in de vertrouwde omgeving. Onze begeleiders komen bij u thuis en werken samen met uw gezin om de uitdagingen aan te pakken en positieve veranderingen te realiseren.

Wonen in een woon- en leefgroep

Voor sommige jongeren is een tijdelijk verblijf in een kleinschalige woon- en leefgroep de beste oplossing. In een veilige en gestructureerde omgeving, samen met andere jongeren, kan uw kind werken aan persoonlijke doelen en krijgt hij of zij de begeleiding die nodig is om verder te groeien.

Kamertraining: werken aan zelfstandigheid

Voor jongeren die toe zijn aan de volgende stap richting zelfstandigheid, bieden wij kamertraining. In een eigen studio leert uw kind belangrijke vaardigheden zoals zelfstandig wonen, huishoudelijke taken beheren en verantwoordelijkheid nemen, met onze begeleiding waar nodig.

Traject op maat

Wanneer uw kind een meer specifieke vorm van ondersteuning nodig heeft, kunnen wij een traject op maat aanbieden. Dit traject wordt volledig afgestemd op de persoonlijke behoeften van uw kind, zodat hij of zij de best passende hulp ontvangt.

Persoonlijke begeleiding en een plan op maat

Bij XTRN krijgt uw kind een persoonlijke begeleider. Deze begeleider werkt nauw samen met u, uw kind en andere belangrijke mensen in het leven van uw kind. Samen stellen we een zorgplan op waarin de doelen van uw kind centraal staan. Dit kan variëren van sociale vaardigheden verbeteren tot zelfstandiger worden in het dagelijks leven.
 
De persoonlijke begeleider heeft regelmatig contact met uw kind en biedt de begeleiding en steun die nodig zijn om de doelen stap voor stap te bereiken. De lijnen zijn kort en de communicatie is helder, zodat zowel uw kind als u altijd op de hoogte zijn van de voortgang.

Uw kind staat centraal

Bij XTRN zetten we uw kind op de eerste plaats. We helpen jongeren zich te ontwikkelen, zelfvertrouwen op te bouwen en hun zelfstandigheid te vergroten, zodat ze uiteindelijk zelfstandig kunnen functioneren in de maatschappij. Wij bieden ondersteuning die aansluit op de individuele situatie van uw kind, met oog voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

Hoe komt u bij ons terecht?

Meestal worden jongeren bij ons aangemeld door verwijzers vanuit de wijkteams of de gemeente waar je woont. Heeft u vragen of wilt u meer weten over onze werkwijze of een verwijzing naar onze jeugdhulp? Neem gerust contact met ons op – wij staan klaar om samen met u en uw kind de beste weg vooruit te vinden.