Skip to content

Jeugdzorg

XTRN wonen

 XTRN Wonen biedt een warme, veilige en kleinschalige woonomgeving voor jongeren die vanwege psychische of sociale problematiek niet zelfstandig of thuis kunnen wonen. Hierbij bieden we 24/7 begeleiding en zorg op maat om hun zelfredzaamheid in de samenleving te bevorderen. Onze aanpak is gericht op het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden en het bieden van structuur en stabiliteit, waardoor de jongeren een stevige basis krijgen voor een zelfstandiger leven.

XTRN wonen locaties

Wil je meer weten over onze locaties en zorgaanbod?

Ambulante zorg

Wil je meer weten over onze Thuis op Maat / Ambulante begeleiding en behandeling?

Ons zorgaanbod XTRN Wonen

XTRN Wonen biedt verschillende vormen van jeugdzorg aan. Onze woonlocaties bevinden
zich in Flevoland en in Gooi en Vechtstreek. Ambulante begeleiding kan landelijk worden
aangeboden.

Gezinshuis

Het gezinshuis creëert een liefdevolle en gestructureerde omgeving voor kinderen die extra zorg en aandacht nodig hebben.

Woon- en Leefgroepen

Wij bieden jongeren een veilige en ondersteunende woonomgeving waar ze kunnen groeien en zichzelf kunnen zijn.

Traject op maat

Bij de behandelgroepen van XTRN krijgen jongeren gespecialiseerde zorg en begeleiding op maat.

Kamertraining

Onder begeleiding wordt er een traject gestart waarbij jongeren zelfstandig leren te wonen.

Hoe werken wij?

Elke jongere is uniek en vraagt om een aanpak op maat. Onze werkwijze lees je hieronder:

1. Aanvragen

Aanvragen voor een woonplek bij XTRN Wonen kunnen via de website (www.xtrn.nl) of via de mail (wonen@xtrn.nl) worden ingediend. Wij werken met een doelgroep met uiteenlopende problematiek die passen in de zorgvorm gezinshuis, woon-& leefgroep en/of kamertraining. 

Wij nemen binnen 24 uur na uw aanmelding contact met u op om een kennismakingsgesprek te plannen. Heeft u vragen of wilt u overleggen of een jeugdige geschikt is voor onze groepen? Aarzel dan niet om ons te bellen op 085-0185172.

2. Beoordeling en Matching

Elke aanmelding wordt individueel beoordeeld door onze GZ-psycholoog. In eerste instantie zal worden gekeken naar de problematiek in combinatie met de zorg/begeleiding/behandelvraag van de jongeren en eventueel zijn gezin. Als wij de juiste hulp kunnen bieden vanuit XTRN wonen, zal ook worden gekeken naar de samenstelling/matching met de betreffende groep.

De matchingsfase bestaat ook uit een persoonlijk intakegesprek met de jongere, zijn ouders of andere relevante betrokkenen. De jongere (en zijn ouders/voogd) krijgt ook een rondleiding op de locatie.

Wanneer de beoordeling en de matching positief zijn, zullen we de plaatsingsdatum in overeenstemming vaststellen. 

De doorlooptijd van deze fase is 5-10 werkdagen.

3. Plaatsing

Vooraf aan de plaatsing inventariseren we een aantal wensen van de jongeren zodat we de slaapkamer een persoonlijk tintje kunnen geven om de jonger te verwelkomen.

We bereiden de andere jongeren op de groep ook voor op de plaatsing van nieuwe jongeren.

We bespreken vooraf met de jongere hoe de dag van de plaatsing zal verlopen. De jongeren kan hierin ook zijn wensen aangeven, zodat we goed in kunnen spelen op de behoefte. De eerste periode hebben we extra aandacht voor de veiligheid op de groep.

4. Zorgplan en Evaluaties

Binnen 6 weken na plaatsing wordt een zorgplan opgesteld. Hierin staat het einddoel/perspectief en de leerdoelen/ontwikkeldoelen van de jongere. 

Elk van onze jongeren wordt gekoppeld aan een persoonlijke begeleider. Samen met ouders, verzorgers en het netwerk om het gezin heen zullen we werken aan de persoonlijke doelen die wij samen met de jongeren opstellen en bereiken. Hierbij gaan wij uit van de eigen kracht en de competenties van de jongere als ook hun netwerk.

De leerdoelen en de algehele voortgang van de jongere worden structureel geëvalueerd. Dit gebeurt zowel formeel en informeel tijdens de individuele begeleiding, maar ook in de MDO’s (minimaal 2 keer per jaar) met het systeem van de jongere.    

5. Uitstroom of doorstroom

Wanneer de doelen uit het zorgplan zijn behaald, stroomt de jongere uit. Bij voorkeur terug naar huis of een andere plek in het eigen netwerk. 

Wanneer dit niet mogelijk is en/of er een andere perspectiefplek beter passend is dan zal de jongere doorstromen naar een vervolgplek. Een voorbeeld hiervan kan zijn dat een jongere intensieve behandeling nodig heeft waardoor een behandelgroep beter passend is. Of wanneer een jongere dermate zelfstandig is dat hij/zij door kan stromen naar een kamertrainingshuis.

We zijn actief in de regio Flevoland en het Gooi.

Start een aanvraag

Klaar om de zorg die u nodig heeft voor uw kind of pupil te realiseren? Start hier uw aanvraag voor een plaatsing bij één van de locaties van XTRN Wonen